miercuri, 20 mai 2015

CUm sa aleg cea mai buna drona?



Pentru cei ce nu stiu, dronele sunt niste mici obiecte zburatoare care pot fi controlate fara a fi nevoie de un pilot la bord. Initial acestea erau destinate si folosite doar in diferite razboaie, insa datorita evolutiei tehnologiei acestea devin din ce in ce mai accesibile, putand fi folosite si de public. Dronele devin populare in domenii precum arheologie, jurnalism (deoarece pot fi realizate poze de la inaltimi mari care sa surprinda mai bine un anumit eveniment), agricultura etc, fiind o piesa de rezistenta in schimbarea viitorului si altor domenii.

Cand au aparut dronele
Dronele au fost folosite pentru prima data in cadrul razboiului din Liban din 1982, fiind detinut de armata inamica. In plus, aceste dispozitive zburatoare puteau fi achizitionate doar de catre ministere ale diferitor tari, in timp ce costurile de fabricare erau enorme, ajungand chiar si la peste un milion de dolari pentru fiecare dispozitiv creat. Astazi, dimensiunea dronelor este mult mai redusa, preturile sunt mult mai scazute si pot fi controlate prin intermediul unui telefon inteligent. 

Dronele si imobiliarele
Si cum oamenii sunt mai inventivi pe zi ce trece, acestia gasesc noi modalitati de a profita de evolutia tehnologica ce nu se opreste niciodata. De exemplu, in statul american California, unele agentii imobiliare au venit cu ideea inedita de a achizitiona drone pentru pregatirea unor materiale de prezentare care sa para mult mai atractive pentru cumparatorii de proprietati. Aceasta metoda este des utilizata si in alte tari, insa utilizarea dronelor poate fi conditionata si de legile prezentate de un anumit stat, unde pot fi interzise de tot sau sa fie permisa folosirea acestora doar pana la o anumita inaltime. In California, cei care opereaza dronele au voie sa le piloteze pana la cel mult 120 de metri inaltime. Se asteapta ca in viitor, cerul sa fie populat de sute sau chiar mii de drone, care sa fie de folos in nenumarate domenii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu